Dünyanın en büyük otomobil fabrikası : Saniyede 10 araba üretiyor

Hyundai Tesisi ve Üretimi: Ulsan, Güney Kore

Güney Kore’nin güneydoğu kıyısındaki Ulsan şehrinde bulunan Hyundai tesisi, işleyişi ve üretimi ile dikkat çekiyor. Burada, yeni Hyundai modelleri üretiliyor, test ediliyor, kalite kontrolünden geçiriliyor ve sonunda dünyanın dört bir yanına sevk edilmek üzere ticaret gemilerine yükleniyor.

Hyundai’nin beş fabrikası ve bir motor-şanzıman fabrikası bulunmakla birlikte, dünyada özel bir limana sahip tek otomobil üretim merkezi konumundadır. Yıllık üretiminin %75’ini 200’den fazla ülkeye ihraç eden bu liman, üretimin kalbinde yer almaktadır.

Ulsan tesisi, Santa Fe ve Tucson gibi modellerden Genesis serisine kadar 17 farklı araç modelini üretmektedir. Üretim hatları günde 18 saat boyunca faaliyet göstermektedir ve gelecek yıl elektrikli araçlar üretecek altıncı bir fabrika daha eklenmesi planlanmaktadır.

Ulsan fabrikası, Hyundai’nin kuruluşundan bir yıl sonra, yani 1968’de açılmıştır. Başlangıçta Ford için Cortinas monte eden bir fabrika olarak faaliyete geçen tesis, bugün endüstrideki lider konumunu korumaktadır.

Bugün, Ulsan tesisleri, içerisinde yaklaşık 600.000 ağaç ve çalışanlar için birçok dinlenme alanı barındıran devasa bir komplekse dönüşmüştür.

Üretim hattından çıkan araçlar kalite kontrolünden geçtikten sonra büyük bir otoparka taşınır. Bu hızlı ve verimli süreç, her gün birçok aracın limandan gitmesine olanak tanır. Süreç, Hyundai’nin yıllık üretim hedeflerine ulaşmasını sağlamanın yanı sıra zaman ve maliyet tasarrufu da sağlar.

Ulsan, Hyundai fabrikasının etrafında gelişen bir şehir haline gelmiş ve 1,1 milyonluk bir nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. 1968’de üretime başladığında, bölgede sadece 30.000 kişi yaşıyordu. Bugün ise fabrikalarda çalışan 34.000 kişiden daha fazla insan Ulsan’da yaşamaktadır.

Related Posts

Bosch marka tost makineleri toplatılıyor: “Hemen fişini çekin” uyarısı

Bosch marka tost makineleri toplatılıyor: “Hemen fişini çekin” uyarısı

İran-İsrail savaşı gübre ve mazot fiyatlarını uçurdu: Tarımda yeni zam riski!

Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış, tarım sektöründe maliyetleri yükseltti. Üretici ve market arasındaki fiyat farkları dikkat çekiyor. Uzmanlar, çiftçilerin desteklenmesinin önemine vurgu yapıyor.

4 projesinde yeni kampanya başladı

Özak GYO, ‘Doğru zaman, doğru proje’ kampanyası ile bankasız, kefilsiz, 1.79 faiz oranıyla projelerinden alım fırsatı sunduğunu duyurdu.

Bakanlık fahiş fiyat uygulayan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza kesti

Ticaret Bakanlığı ​​​​​​​Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza uyguladı.

Bakanlık ev sahiplerini uyardı: Emlak ilanları mercek altında

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ev fiyatlarındaki artışa ilişkin dikkat çeken verileri kamuoyuyla paylaştı. Ev sahiplerini uyaran Gürcan, Ticaret Bakanlığı’nın taşınmaz sahiplerinin dijital ortamdaki ilanlara koyulan evlerin fiyat artışlarını …

Türkiye’de üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

Türkiye’de 2024’te 1 milyon 169 bin 17 otomobil, 9 milyon 392 bin 251 ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi, girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış, toplamda 18 trilyon 800 milyar 473 milyon lirayı buldu.