Emniyet bulamadı, avukatlar buldu: Alican Razı’yı öldüren silah ortaya çıktı

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Alican Razı‘nın ölümüne ilişkin cinayet soruşturmasında, Emniyet ve Adli Tıp’ın bulamadığı silahı avukatlar keşfetti ve jandarma doğruladı.

Alican Razı, 25 Mayıs 2020’de, Ankara’da bir polis noktasından açılan ateş sonucu öldü. Ankara Valiliği olayı başta trafik kazası olarak açıklasa da yapılan adli muayenede Razı’nın başına isabet eden mermi çekirdeği sonucu öldüğü belirlendi. Ankara Valiliği ilk etapta soruşturma izni vermedi, ancak İstinaf Mahkemesi bu kararı bozdu. Yeniden hazırlanan iddianamede, polis ve jandarmalardan oluşan 10 kişi hakkında dava açıldı.

TIKLAYIN – Ankara Valiliği, “kaza” dedi, adli tıp “cinayet”

İddianamede belirtilen 7 tabanca ve 2 tüfekten hiçbiri, Razı’yı öldüren kurşunu ateşleyen silah olarak tespit edilemedi. Avukatlar, el konulan silahlar ve mermi çekirdeklerinin fotoğraflarını talep ederek, kendileri bir inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda, Razı’yı öldüren mermi çekirdeğinin Sig Sauer marka bir tüfekten çıktığı belirlendi.


Gazete Duvar’dan Can Bursalı‘nın haberine göre, bu bulgu üzerine mahkeme, Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na inceleme yapılması için başvurdu. Jandarma’nın incelemesi sonucunda, mermi çekirdeğinin bir tüfekten ateşlendiği doğrulandı, ancak kesin sonuca ulaşılamadı. Çekirdeğin deformasyonu nedeniyle tam bir karşılaştırma yapılamadı.

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatı Derviş Emre Aydın, Emniyet ve Adli Tıp’ın hatalarının dosyanın akıbetini etkileyebileceğini belirtti. Aydın ayrıca, Adli Tıp Kurumu’nun yeterli donanıma sahip olmamasının soruşturmalarda ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir