Hamsi İhracatından 9.1 Milyon Dolar Gelir

Türkiye’den 20 Ülkeye Hamsi İhracatı 9 Milyon Dolar Döviz Getirdi

Türkiye’nin balık avı sezonunda gerçekleştirdiği hamsi ihracatı, 20 ülkeye ulaşarak toplamda 9 milyon 171 bin 538 dolarlık döviz girdisi sağladı. En fazla hamsi ihracatı Belçika’ya yapılırken, en az ihracat ise Irak’a gerçekleşti.

1 Eylül 2024 – 15 Nisan 2025 tarihleri arasındaki balık avı sezonunda toplamda 20 ülkeye hamsi ihracatı gerçekleştiren Türkiye, 9 milyon 171 bin 538 dolar döviz girdisi elde etti. Hamsi ihracatında Belçika 2 milyon 783 bin 30 dolarla ilk sırayı alırken, Fransa 2 milyon 615 bin 636 dolar ve Almanya 1 milyon 139 bin 164 dolarla takip etti.

Ülke genelinde gerçekleştirilen hamsi ihracatı toplamda 2 milyon 606 bin 160 kilogram karşılığı 9 milyon 171 bin 518 dolar döviz getirisi sağlarken, en yüksek ihracat Samsun’dan 6 milyon 647 bin 968 dolarla yapıldı. En düşük ihracat ise Hatay ilinden 414 dolarla gerçekleşti. Toplamda 20 ülkeye gerçekleştirilen ihracat rakamları ise şöyle:

  • Belçika: 2 milyon 783 bin 30 dolar
  • Fransa: 2 milyon 615 bin 636 dolar
  • Almanya: 1 milyon 139 bin 164 dolar
  • Ukrayna: 1 milyon 45 bin 625 dolar
  • Birleşik Devletler: 691 bin 906 dolar
  • ve diğerleri.

Hamsi ihracatı yapılan illere göre sıralamaya bakıldığında ise en yüksek ihracat Samsun’dan gerçekleşirken, onu İstanbul, Trabzon ve diğer iller takip etti. Toplamda 13 il hamsi ihracatında bulundu.

– TRABZON

Related Posts

Bakan Kurum: Afetlere dirençli çocuklarımız için güvenli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Azerbaycan iş birliği ile Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından Haydar Aliyev İlkokulu inşa edildi. Okulun görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kurum, “Burası Kahramanmaraş’taki Haydar Aliyev İlkokulu. Asrın felaketinin ardından afetlere dirençli, çocuklarımız için güvenli bir okul inşa ettik. Şimdi koridorlarında evlatlarımızın neşesi, heyecanı, sevinci yankılanıyor” dedi.

Bankalarda yeni dönem başladı! Faizler uçtu, 1 milyon TL’nin getirisi tepetaklak oldu

Mart ayının ikinci yarısından itibaren artan siyasi ve küresel gerilimler ekonomide belirsizlikleri artırırken, Merkez Bankası’nın faiz indirimi süreci tersine döndü ve bankacılık sektöründe hem mevduat hem kredi faiz oranları hızla yükseldi. Dünya Gazetesi’nden Naki Bakır, Faizlerdeki son durumu kaleme aldı…

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Trafik cezalarında rekor artış: Denetimler şubat ayında zirve yaptı

Trafik ihlallerine uygulanan cezalar yeni yılda yükseldi. Yılın ilk aylarında kesilen ceza sayısında belirgin bir artış yaşandı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir