Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, Yapay Zeka Tabanlı Veri Depolama Çözümü ile İşletmelerin Verimliliğini Artırıyor

Huawei tarafından geliştirilen yeni yapay zeka tabanlı veri gölü çözümü, işletmelerin büyük veri altyapılarını daha verimli kullanmalarını hedefliyor. Bu yeni çözüm, model eğitimi ve çıkarım süreçlerinde performansı artırmayı amaçlıyor.

Veri güvenliği ön planda tutulan bu yeni çözüm, OceanProtect adlı yedekleme depolama sistemi sayesinde rakiplerine göre 10 kata kadar daha hızlı çalışıyor. Ayrıca fidye yazılım saldırılarını yüzde 99,99 doğruluk oranıyla tespit edebilen bu çözüm, özellikle veri güvenliğinin kritik olduğu sektörlerde güçlü bir koruma sağlıyor.

Veri Silolarının Ortadan Kalkması ve Analiz Süreçlerinin Hızlanması

Huawei’nin DME platformu, Omni-Dataverse teknolojisiyle entegre olarak farklı bölgelerdeki veri merkezleri arasındaki silo yapılarını ortadan kaldırarak analiz süreçlerini hızlandırıyor. Platform, 100 milyardan fazla dosya içerisinden saniyeler içinde veri çekebilme kapasitesiyle şirketlerin analiz süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

DataMaster aracı, Huawei’in platformunda yer alan AI Copilot özellikleriyle operasyonel süreçlerin desteklenmesine yardımcı oluyor. Akıllı soru-cevap sistemi, bakım asistanı ve denetim aracı gibi yapay zeka destekli uygulamalar sayesinde kullanıcılar, bakım ve yönetim süreçlerinde daha hızlı ve etkili çözümler üretebiliyor.

Bu çözüm, sadece veri yönetimini değil aynı zamanda yapay zeka destekli iş modellerini hayata geçirme imkanı sunarken, şirketlerin üretken yapay zekadan maksimum verim elde etmelerine yardımcı oluyor.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Veri Depolama Ürün Grubu Başkanı Peter Zhou’nun açıklamalarına göre, “AI Data Lake” çözümü, veri depolama alanında sürekli yenilik getirerek, yüksek performans, kapasite ve dayanıklılık sağlıyor. Zhou, OceanStor A serisi adlı yüksek performanslı yapay zeka veri depolama çözümünün, yapay zeka geliştiricilerin verimliliğini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Related Posts

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Apple C1 modem: Tim Cook ilk kez üstünlüğünü açıkladı

Apple’ın C1 modemi, uzun yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından 2024 yılında iPhone 16e modeliyle birlikte piyasaya sürüldü. Ancak teknoloji devi, bu önemli yeniliği tanıtırken alışılmışın dışında bir strateji izledi ve …

Steam Donanım Anketi açıklandı: İşte en popüler donanımlar

Steam, Nisan 2025 Donanım ve Yazılım Anketi sonuçlarını paylaştı. Bildiğiniz gibi bu veriler, oyuncuların donanım tercihlerine dair önemli değişimleri gösteriyor. Nisan ayında ise RTX 40 serisinin yükselişi sürerken, işlemci tarafında AMD yeniden …