Moskova’da Türk bulguru tanıtıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk mutfağının temel malzemelerinden bulgurun tanıtılması amacıyla etkinlik yapıldı.

Ticaret Bakanlığının desteği ile Türkiye Gıda İhracatçıları çatısı altında Moskova’daki bir restoranda bulgurla yapılan yemekler sunuldu.

Etkinliğe, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (AHBİB) Başkanı Veysel Memiş, gastronomi alanından Rus yetkililer, medya mensupları ve davetliler katıldı.

Programda ünlü aşçı Arda Türkmen’in hazırladığı rezeneli tabule, pancar cacıklı bulgur köftesi, çam fıstıklı firik ile kuru erikli uzun pişmiş kuzu eti, incirli ve bulgurlu sarma baklava misafirlere ikram edildi.

Author: can tok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir