Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş: “Yaşanan Bu Don Olayı Gıda Enflasyonunu Körükleyecek”

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı: Don Olayları Gıda Enflasyonunu Körüklüyor

Muhabir: Halil YATAR – Kameraman: Tunahan GÜLER

(ANKARA) – Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, 11-13 Nisan tarihleri arasında meydana gelen don olayları hakkında endişelerini dile getirdi. Demirtaş, “Türkiye‘nin ihraç ettiği ürünler arasında meyveciliğin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, meyve üretiminin ülkenin gayrisafi milli hasılasının yaklaşık %20’sini karşıladığını ifade etti. Ancak, yaşanan don olayının gıda enflasyonunu artıracağını vurgulayan Demirtaş, çiftçilere destek verilse dahi ürün olmadığı için fiyatların yükseleceğine dikkat çekti

Don Olayı Ülke Çapında Etkili

Hüseyin Demirtaş, don olayının ülke genelinde etkili olduğunu ve bu yıl üçüncü kez meydana geldiğini belirtti. Bazı ürünlerde %100’e kadar zarar yaşandığını aktaran Demirtaş, zirai don olayının ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğine işaret ederek, üreticilere acil destek verilmezse üretimin azalacağı uyarısında bulundu.

Çiftçilere Destek Şart

Çiftçilere destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, aksi takdirde çiftçilerin tarımdan kopacağını ve üretimin olumsuz etkileneceğini belirtti. Tarım arazilerinin imara açılmasına da dikkat çeken Demirtaş, üreticilere destek sağlanmaması durumunda tarımın ve ekonominin ciddi şekilde zarar göreceğini ifade etti.

Üretici Kazanmıyor, Tüketici Ucuza Bulamıyor

Üretici ile tüketici arasındaki dengeye de değinen Demirtaş, üretimin artırılması gerektiğini ve gıda enflasyonunun durdurulması için önlemler alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, çiftçilerin borçlarına ve icra durumlarına da dikkat çeken Demirtaş, üreticilerin yaşadığı ekonomik zorlukları dile getirdi.

Cumhurbaşkanı’ndan Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilere destek mesajını hatırlatan Demirtaş, açıklamaların umut verici olduğunu belirterek, çiftçilere verilecek desteklerin önemine vurgu yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

Hükümet faizde direksiyonu kaybetti: 1 milyon liranın getirisi maaş gibi

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalar arasındaki yarış kızıştı. Vadeli mevduat faizleri yüzde 50’ye dayanırken, 1 milyon TL’nin 1 aylık getirisi adeta maaş gibi oldu. İşte banka banka güncel faiz oranları…

Bakan Kurum: Afetlere dirençli çocuklarımız için güvenli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Azerbaycan iş birliği ile Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından Haydar Aliyev İlkokulu inşa edildi. Okulun görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kurum, “Burası Kahramanmaraş’taki Haydar Aliyev İlkokulu. Asrın felaketinin ardından afetlere dirençli, çocuklarımız için güvenli bir okul inşa ettik. Şimdi koridorlarında evlatlarımızın neşesi, heyecanı, sevinci yankılanıyor” dedi.

Bankalarda yeni dönem başladı! Faizler uçtu, 1 milyon TL’nin getirisi tepetaklak oldu

Mart ayının ikinci yarısından itibaren artan siyasi ve küresel gerilimler ekonomide belirsizlikleri artırırken, Merkez Bankası’nın faiz indirimi süreci tersine döndü ve bankacılık sektöründe hem mevduat hem kredi faiz oranları hızla yükseldi. Dünya Gazetesi’nden Naki Bakır, Faizlerdeki son durumu kaleme aldı…

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Trafik cezalarında rekor artış: Denetimler şubat ayında zirve yaptı

Trafik ihlallerine uygulanan cezalar yeni yılda yükseldi. Yılın ilk aylarında kesilen ceza sayısında belirgin bir artış yaşandı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir