Volvo, Dev Otomotiv Şirketindeki Hisselerinin Yüzde 62,7’sini Satıyor

Volvo Cars, Polestar’daki hisselerini yüzde 18’e indirmeyi planlıyor. İsveçli şirket, 9.5 milyar kron değerindeki hisselerin satışıyla bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor. İşlem, baharda tamamlanması planlanıyor.

PLANLANAN İŞLEM

Volvo Cars, Polestar’daki hisselerinin yüzde 62.7’sini hissedarlarına satacak. Bu, Volvo’nun Polestar’daki toplam hisselerinin yüzde 18’ine denk gelecek şekilde gerçekleşecek. Şu anda Volvo, Polestar’ın yüzde 48’lik hissesine sahip.

HİSSELERİN DAĞITIMI VE İTFA SÜRECİ

Volvo, hisselerin dağıtımını 2:1 hisse bölünmesi ve ardından otomatik bir hisse itfa süreci ile gerçekleştirecek. Hissedarlar, Polestar’ın doğrudan sahibi olmak veya itfa hisselerini nakde çevirmek için seçim yapabilecekler. Planlanan hisse bölünmesi için son tarih 12 Nisan.

GEELY’NİN DESTEĞİ

Volvo’nun en büyük hissedarı olan Geely, işlemi destekliyor. Geely Sweden Holdings AB, Volvo Cars’taki hisselerin ve oyların yüzde 78.7’sine sahip. Geely, Polestar’ın yeni büyük hissedarı olacak.

OPERASYONEL BAĞLARIN DEVAMI

Volvo, Volvo ve Polestar arasındaki operasyonel bağların devam edeceğini vurguluyor. İsveçli şirket, Polestar’a 1 milyar ABD Doları tutarında dönüştürülebilir kredi aracılığıyla finansal olarak bağlı kalmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir